Numar referinta 2018-1- DEO3- KA229-047309-3, proiect finantat de U.E prin programul Erasmus +.

Proiectul este derulat în perioada 01.09.2018- 30.06.2020. Liceul de Arte ”Ionel Perlea” participa in calitate de partener alături de alte 5 institutii școlare – Drei-Burgen-Schule, Felsberg, Germania;  1 Epal Trikalon, Trikala, Grecia; IES Terra de Xallas, Santa Comba, Spania, Instituto d’Istruzione Secondaria Superiore ”Augusto Righi”, Taranto, Italia; 42 Liceum Ogolnoksztalcace im. A. Mickiewicza w Krakowie, Cracovia, Polonia.

Proiectul isi propune sa dezvolte elevilor abilitatile de a invata pe cont propriu, de a se documenta pentru anumite prezentari, de a lucra in echipe multinationale, de a dezvolta valori specifice comportamentului unui cetatean european responsabil, cu o buna cunoastere a istoriei atat la nivel național cat si la nivel european.

  1. Mobilitatea în Spania – februarie 2019 – realizarea de videoclipuri în care sa prezinte povestile generatiilor de batrani din familiile elevilor, realizarea unor planuri de afaceri pentru promovarea unor zone turistice, realizarea de interviuri
  2. Mobilitatea în Italia – aprilie 2019 – participarea la ateliere de lucru pe teme culinare, evenimente sociale, aplicarea unor tehnici de pregatire a alimentelor într-un mod sanatos, descoperirea unor strategii de a cumpara alimente în baza unui buget dat, realizarea unei cărți de rețete europene.
  3. Mobilitatea în Polonia – octombrie 2019 – participarea la ateliere de lucru pe teme istorice și culturale, realizarea unor vizite de documentare cu scopul de a intelege anumite aspecte politice, sociale si culturale.
  4. Mobilitatea în România – februarie 2020 – participarea la ateliere de pictura si creatie literara pe teme inspirate din natura – traducerea și ilustrarea unor poezii din literatura fiecarei tari participante, crearea unor jocuri comune pornind de la jocurile copilăriei specifice fiecarei tari.
  5. Mobilitatea în Germania – mai 2020 – prezentarea produselor finale: brosuri, pliante, site-ul proiectului, expozitii, participarea la ateliere despre cultură si istorie, artă și teatru.  Se lucreaza la raportul final al proiectului.

Link-uri:

https://www.youtube.com/channel/UCEKNVRCPXE8qGIEkKQd_7ew

https://www.ziarulstirea.ro/liceul-de-arte-slobozia-in-proiectul-erasmus-sos-sustain-our-souls/